2011. December 08.


Idén szép ajándékot kaptunk a mikulástól. Odri december 6.-án hajnalban szép egészséges, sárga alommal ajándékozott meg bennünket.


Felelőségteljes gazdik jelentkezését várjuk. :-)
Bővebben az alom oldalon...2011. November 15.

Hjch, Hsch President Pixie Frieday és Bajusz párosításából elvihető korú sárga kölykök várják szerető gazdijukat.

Érdeklődni az Angel Beautiful kennelben.

 

Megszülettek Deerfield Camilla és Bajusz sárga kölykei a Light of Eyes kennelben.

Komáromi CACIB 2011-10-01
HSCH SRBCH Paróvári Orson Orfeusz CAC, CACIB, BOB címeket kapott Alberto Cuccilato (I) bíró úr bírálata alapján.


Nagyon büszkék vagyunk a szép eredményre!

 


2011. Október 09.

A mátészalkai kiállításon Paróvári Troy HPJ, HFGY, csoport 3. helyezést ért el. Troy ezzel 1 éves korára megszerezte a 3. HPJ címét, amivel teljesítette a HUNGÁRIA JUNIOR CHAMPION feltételeit.
Nagyon büszkék vagyunk az eredményre!


2011. Október 11.


 
2011. Szeptember 28.

Bajusz családi kedvencként nevelkedett 3 éves koráig, amikor kennelünkbe került. Mivel egészségügyi szűrései és a felmenői szűrési eredményei alapján és az előzetes tesztek tanúsága szerint kiváló tenyészkannak találtuk a leendő vakvezető tanoncok apjaként.
Bajusz egy minden szempontból ideális labrador, aki mind fajtársaival, mind idegen állatokkal, emberekkel találkozva olyan optimális reakciókat mutat, ami manapság ritkaság számba megy fajtatársai között. Nyugodt, kiegyensúlyozott, és a végletekig türelmes, könnyen kezelhető és maximálisan igyekszik megfelelni a gazdája elvárásainak. Mindez nem a képzésének köszönhető, hanem veleszületett tulajdonsága.
Ezen tulajdonságai miatt tartottuk meg kennelünkben fedezőkannak, és a kora miatt a képességvizsgán túl nem is gondoltunk az ilyen irányú továbbképzésére.
Mivel megfelelni akarása és a taníthatósága olyan szembetűnő volt, így úgy gondoltuk megpróbálkozunk a munkavizsgára való felkészítéssel.

Mivel egy kialakult, kiforrott felnőtt fedezőkanról van szó, nem ment minden első nekifutásra, de végül legnagyobb örömünkre szeptember 17.-én Babatpusztán 94 pontos sikeres vizsgát tett.

Bírált: Török Zsolt és Eszli László

2011. Augusztus 13.

2011-08-13.-án tenyészszemlét és képességvizsgát tartottak Debrecenben golden retrieverek részére.
4 kutyát készítettünk fel képességvizsgára és nagyon büszkék vagyunk az eredményre.
11 nevezett kutyából 6 kutya tett sikeres vizsgát, abból 4 a mi felvezetésünkkel. A 4-ből 2 kutya maximum pontszámmal végzett.
Bírók: Szatmári Zsanett és Füzesi Tamás


2011. Július 11.

2011. Július 11.-én egy embert és kutyát egyaránt próbára tevő napra ébredtünk. Már a kora reggeli órákban is 27 C fokot mutatott a hőmérő és ezen a napon indultunk Bánhalmára Daphneval munkavizsgázni. Mire a szokásos adminisztráció lezajlott és összeállt a vizsgázók csapata, már sejthető volt, hogy országos meleg rekordok fognak megdőlni, ami nem kecsegtetett sok jóval.
A mezőn természetesen sehol egy árnyat nyújtó fa, vagy bokor, így mindenki maga igyekezett a várakozási idején egy kis vízzel hűteni kutyáját.
Ez a nagy hőség megviselt minden résztvevőt, és ez megmutatkozott a kutyák teljesítményén is. Figyelmet érdemlő volt a bírók és a segítők kitartása és türelme. Minden feladatot jól megterveztek, átbeszéltek és a felvezetőket minden feladat előtt megfelelő instrukciókkal látták el. Köszönet a munkájukért!
Gratulálunk mindenkinek, aki a fentiek ellenére végigcsinálta ezt a napot. Elismerés azoknak, akik sikeresek voltak és sok kitartást a továbbiakra azoknak, akiknek nem jött ki a lépés.
Daphne különösen a vonszalék munkájában múlta alul önmagát, de még így is 92 pontot kapott a 100-ból, ami optimális esetben sem mondható rossznak.
Örülünk, hogy Daphne a kiállítási eredményei mellett a munkában is kiválóan helytáll.

Bírált: Kocsmár Gyula és Gajdos Péter2011. Június 01.


Május 29.-én megszülettek Nektár és Bajusz kölykei.
4 sárga kan és 4 sárga szuka született. A mama és a kölykök jól vannak. A kicsik jó étvággyal esznek és szépen fejlődnek. Még 2 kan kölyök szerető gazdára vár.

Május 28-29.-ai hétvégét Székesfehérváron töltöttük. Szombaton Daphnet, vasárnap

Daphnet és Álmost vezttük fel. Szombaton Gyárfás Marianne bírónő bírálata szerint Daphne NAGYON JÓ minősítést érdemelt. Vasárnap Erdős László Úr bírált. Daphne CAC, Res.CACIB címet kapott, Álmos fiatal osztályban kitűnő 3. lett.

 2011. Május 24.


Május végén sárga alom születését várjuk. Részletek az alom oldalon...

A május 21-22.-ei hétvégén Szegeden és Szerbiában is kiállítottunk. Az elért eredményeknek nagyon örülünk!
Szegedre Ódrit és Bajszit neveztük nyílt osztályba. Bajszi CAC, Ódri pedig kitűnő 2. helyezést ért el Szilágyi Judit bírálata alapján.
Daphne a szerbiai Somboron ( növendék osztály), illetve másnap Suboticán (nyílt osztály) volt kiállítva.
Somboron Dejan R. Zivadinovic bírált és Daphne CAC, HFGY címeket ért el.
Suboticán CAC, CACIB címet kapott Milosevski Slobodan (MK) bíró Úrtól.
Így Daphne felnőtt SZERB CHAMPIONlett.2011. Május 16.


Május 14.-én a tatai labrador klub kiállításon vettünk részt, ahol Daphne fiatal osztályban indult G. Nagy Zerénd, pedig az általunk tenyésztett Paróvári Splash Water "Álmos" nevű kutyájával növendék osztályban indult.
Álmos erős mezőnyben 2. helyezést ért el.
Daphne 10 nevezett szuka között nyerte az osztályát és a Best Junior címet is ő kapta.
Fiatal felvezetők versenyén barátaink fia Varga Bence indult Daphneval. Minden gyerek nagyon aranyos volt volt, de Bence volt a legügyesebb, így Ő nyert Daphneval.


2011. Május 13.


Május 13.-án a pozsonyi Retriever Klub kiállításon Philippe Lammens (B) bíró 16 nevezett fiatal szuka közül Daphne kutyánknak a 2. helyezést adta. Orfeusz Champion osztályban 4.helyezést ér el. Nagyon örültünk az eredménynek.

 


2011. Május 09.


Május 8.-ai hétvégét Püspökladányban töltöttük. Daphneval, és Mayával E és L osztályba neveztünk a working teszten.
Maya a mezőn nagyon szépen dolgozott, de a vizes feladatoknál nem jött ki neki a lépés. Daphne viszont nagyon szépen dolgozott és 73 ponttal az E osztály győztese lett. L osztályban is nagyon szépen teljesített, 74 pontot szerzett, ami az 5. helyre volt elegendő.
Nagyon büszkék vagyunk ezekre a szép munka eredményekre!


2011. Május 04.
Nagyon eredményes volt a május 1-i vasárnapunk Orosházán.
4 kutyánkat neveztük különböző osztályokba és legnagyobb örömünkre mind a 4 osztályban nyertünk. Bírált: Sinisa Pavlovic ( SRB)
Bajusz: CAC
Daphne: HPJ
Odri: CAC
Orfeusz: CAC, HFGY


2011. Május 01.


Munka eredmények:
- WT. 2010. Szeptember 25 Babatpuszta Daphne 10 hónaposan 80 pontból 66 pontot ért el,
amivel a 8. helyezést érte el.
- WT. 2011. Március 12. Sopron Daphneval és Mayával indultunk. Daphne 65 pontot értek el a 80-ból, így a 7. lett. Maya 72 pontja a 4. helyre volt elég.
Bírók: Roger Tozer (GB) és Ron Gent (GB)

2011. Április 16.-án a babatpusztai munkavizsgán Daphne sikeres munkavizsgát tett.
Bírók: Eszli László és Pejó Nikolett


2011. Április 25.


2011. Április 23.-án az Odzaci kiállításon vettünk részt Daphneval.Tina Herman (CRO) bírónő bírált és Daphne 9 fiatal szuka közül SRB Junior és Best junior címet kapott.
Nagyon örültünk ezeknek az eredményeknek, amivel Daphne az
SRB Junior Champion címet is elnyerte.

2011. Március 27-én Kanjizán voltunk Daphneval. Paróczi Pál (SRB) bíró úr bírálata alapján Daphne SRB Junior címet szerzett.

2011. Április 03.-án Dombóváron voltunk CAC kiállításon. Bíró: Korózs András
Daphne: Kit.2
Bajusz: CAC

2011. Április 09 Wieselburg CACIB
Bíró: Krumpak Barbara ( SLO)
Daphne 14 nevezett fiatal szuka között a Kit. 3. helyezést érte el. Wieselburgban egy nagyon kellemes napot töltöttünk el a kellemes kiállítási környezetben. Nagyon jól szervezett kiállítás volt.

2011. Április 24-én és 25.-én a húsvét hétvégét is kutyázással töltöttük és legnagyobb örömünkre eredményesen, mert 24.-én Daphne HPJ Best Junior címet nyert, Ramuné Kazlauskaité ( LT) bírálata alapján 25.-én pedig HPJ címet szerzett.
Bírált: Beata Petkevica ( LV)
Ezekkel a címekkel Daphne teljesítette a HJCH cím feltételeit, így 3 ország Junior Championja.


2011. Március 07.


Daphnet és Bajuszt beneveztük az aradi 2 napos CACIB-ra. A kiállítási környezet kellemes volt, de sajnos Bajszit nem vezethettük fel, mert elkeveredett a nevezése.
Így érdemben csak Daphne vett részt a kiállításon, de az ő eredményének nagyon örülünk, mert mind a két napon Best Junior címet szerzett, amivel egyben Román Junior Champion lett.

Nagyon vártuk Daphne hivatalos szűrési eredményét és végre megérkezett. A Kisállat Ortopédiai Egyesület elbírálása alapján:
- Csípőizületi dysplasia mentes ( HD/A)
- Könyökizületi dysplasia mentes ( ED/0)
Az örökletes szembetegségekre irányuló vizsgálatot Dr Szakmári Katalin végezte, melynek eredménye: PRA, RD, Katarakta mentes.

A napokban voltunk Bajszi és Odri kölykeivel előszűrésen. A szűrést Dr Bánfi András végezte. Legnagyobb örömünkre az összes kölyök eredménye kifogástalan!2011. Február 04.

Két alom is született Bajszitól:
-
gyönyörű sárga kölykei születtek a Light of Eyes kennelben.

További információ: 06-20/5555-572


- Január 27.-én megszülettek President Pixi Chiara ( Bessi) és Bajusz nászának eredményei:
5 sárga kan és 1 sárga szuka született.


Érdeklődni a kölykök felől a:
06-30/6644-742-es telefonszámon lehet.

Mindkettőt szivesen ajánljuk az Önök figyelmébe!2010. December 15.

November 28.-án a CACIB-DERBY kiállításon Daphne megszerezte első HPJ címét, Bajszi pedig Res. CAC címet térhetett haza.
Bíró: Dusan Paunovic ( SRB)


Köszönjük a támogatását minden kedves LABIS barátunknak és ismerősünknek!

Örülünk, hogy ebben az évben is sok kiállítási és munka eredménnyel gazdagodtunk.

Hisszük, hogy kitartó munkák a labradorok egészsége érdekében másoknak is útmutató lehet!


2010. November 23.


Köszönjük a kölykök iránti sok érdeklődőt, de minden kölyök szerető gazdára talált. Új képeket tettünk fel az alom oldalra kicsikről...

Elkészült Daphne oldala és megújult a kutyák kezdő oldala is!2010. Október 26.


Bajusz és Odri kölykei 3 és fél hetesek, szépen fejlődnek.
Várjuk azon leendő gazdák jelentkezését, akik garantáltan egészséges és kiegyensúlyozott idegrendszerű labradort szeretnének!2010. Október 10.

MEGSZÜLETTEK!


Odri fiús mama lett! Ódrinak és Bajusznak
szeptember 29.-én 7 sárga kan kölyke született.
Az anya és a kölykök jól vannak.


2010. Szeptember 15.


Augusztus 29.-én a debreceni CACIB-on Bajusz Res. CAC címet kapott Carlo Bala bíró Úrtól.


2010. Szeptember 13.


Augusztus 20.-ai hosszú hétvégét a gyönyörű környezetben lévő Dunaszigeten töltöttük az RMSE rendezvényén. A két napos szeminárium jó hangulatban telt és sokat tanulhattunk Guy Bennett angol trénertől.
Köszönet az Egyesület tagjainak,akik lehetővé tették,hogy egy ilyen jól szervezett rendezvényen vehessünk részt. .......és nem utolsó sorban nagyon büszkék vagyunk Mayával elért eredményünkre! "E" osztályban 18 versenyző indult és Mayával 4. helyezést értünk el.2010. Auguzstus 20.

Július 10.-én a Velencei tó partján megtartott bulldog picnicre a DADO kutyatápot forgalmazó cég közreműködésével meghívást kapott egyesületünk. Igazán meleg nyári napot fogtunk ki. A sok bulldog nagyon jól érezte magát a tóparton.
A hőség ellenére nagy közönség előtt tartottuk a vakvezető kutya bemutatót,és sokan vállalkoztak,hogy kipróbálják milyen is bekötött szemmel egy vakvezető kutyával közlekedni.


2010. Július 06.


Július 03.-án Bánhalmán Bajusz tenyészszemlét és 100 pontos képességvizsgát tett.
Július 06.-án a Fejesvölgyi kennelben Bajusznak kölykei születtek.2010. Június MAYA


Június 20.-án Mayával "L" osztályban indultunk a Vadászkutyás Tagozat által rendezett Cold Game teszten. A verseny Harsányban gyönyörű környezetben került megrendezésre. Mivel első rendezvényük volt és viszonylag sok volt a nevező, egy kicsit kicsúsztunk az időből, de nagyon jól éreztük magunkat. Bár az utolsó feladatnál Maya nem az ő számára kitett vadat apportírozta be, így kiestünk a versenyből, ennek ellenére én megvoltam elégedve a munkájával. Szépen dolgozott.

 

Június 26.-án Az RMSE által szervezett sáregresi tréningen vettünk részt Mayával és Daphneval. Nagyon kellemes és hasznos napot töltöttünk el a retrieveres barátainkkal Király Olivér csoportjában dolgoztunk, amiből a későbbiek folyamán még sokat profitálhatunk.
Köszönjük!


2010. Június 20.


Június 19.-én Orfeusszal és Odrival vettünk részt az OMSE által rendezett CAC kiállításon.
Orfeusz CAC, HFGY Odri CAC címet kapott Ceglédi Attila bíró Úrtól.


2010. Június 17.


Május 23.-án a komáromi CACIB kiállításon Kardos Vilmos bíró Úr bírálata alapján Orfeusz CAC, CACIB, HFGY.
Ódri CAC, Res CACIB címet kapott.

06-13.-án Gyurón a Tordas Zoo területén Cosmona's Keepsake Mayával sikeres munkavizsgát tettünk.
Maya a nagy hőség ellenére szépen dolgozott! Nagyon örülünk az eredménynek!2010. Május 17.


A hódmezővásárhelyi kiállítási helyszín a szeles, esős időjárás ellenére egy kellemes nap eltöltésére adott alkalmat.
3 kutyával vettünk részt a kiállításon. Ceglédi Attila bíró úrnál
Fuller of Simply Berry (Bajszi) kitűnő minősítést kapott.
Paróvári Ódri megszerezte az első CAC minősítését, Orfeusz pedig HFGY címet kapott.


2010. Május 12.


05-10-én A Paróvári "S" alommal és Ballyhale Daphneval csípő előszűrésen voltunk a Primavet állatklinikán.
Nagyon-nagyon örülünk az eredménynek, mivel bár Szofi nevű növendékünk eredménye enyhe a többi kölyök csípője bíztató. Daphne miatt is izgultunk, mivel őt szeretnénk a jövőbeli vakvezető tanoncok anyukájaként tenyésztésbe állítani, de szerencsére miatta is feleslegesen izgultunk, mert az ő eredménye is kiváló. Szofi ivartalanítva az őt eddig nevelő családnál marad kedvencként.

Bajusznak is megérkeztek a hivatalos szűrési eredményei. A Kisállatortopédiai Egyesület általi értékelésben Bajusz 3 évesen röntgenezve csípő, ill. könyök izületi dysplasia mentes "A" minősítést kapott. Szemszűréseit szintén 3 évesen Dr Pórfy Tünde végezte. Eredménye: PRA, RD, Katarakta mentes2010. Május 10.


A május 8.án megrendezett tatai Labrador Klub kiállításon G. Nagy Zerénd (tulajdonos) az általunk tenyésztett Paróvári Splash Water (Álmos) nevű sárga kan kölyökkel kölyök osztályba nevezett, és Best Puppy címet ért el.
Gratulálunk!!!!!

Április végén kennelünkbe érkezett Fuller of Simply Berry 3 éves sárga kan, akit kiegyensúlyozott idegrendszere, jó anatómiai felépítése az egészségügyi szűrései és az egészségügyi háttere miatt fedező kanként fog közreműködni kennelünkben.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Jónás Verának és szüleinek.

(balra Álmos, jobbra Berry látható)2010. Május 02.

 Püspökladányban egy jó hangulatú working teszten vettünk részt. Kozák Sándor Cosmona's Keepsake Maya nevű golden retrieverjével "E" osztályban indultunk, és 18 indulóból 75 ponttal a 4. helyezést értük el.
Bírók: Kökény Rita és Kocsmár Gyula2010. Április 10.


Húsvét hétvégét Miskolcon töltöttük barátainkkal és a kutyáinkkal.Orfeusszal és Odrival résztvettünk a 2 napos CACIB-on. Az első nap Korózs András bíró úr bírált.
Orfeusz Res CAC, Odri pedig kitűnő 3. minősítést kapott.
Második nap Pietro Marino bírálata alapján
Orfeusz kitűnő 3., Odri Res CAC minősítést kapott.


A Miskolci hétvége után nagyon kellemes és hasznos 5 napot töltöttünk el a debreceni kutyás táborban, ahol a
tábor végén Famous Family Belissimával sikeres (95 pont) képességvizsgát és tenyészszemlét tettük.
A tábor nagyon jó hangulatú volt. Nagyon jól éreztük magunkat.

2010. Április 20.


Április 18.-án a ceglédi CAC kiállításon
Erdős László úr bírált. Orfeusz HFGY címet ért el. Odri nagyon jót kapott.

Május első hétvégéjét Püspökladányban töltöttük. Az idő nagyon kellemes volt, jókat sétáltunk a kutyákkal a hortobágyi nemzeti parkban.
Szombaton részt vettünk a Kökény Rita által tartott dummy tréningen, ahol sok hasznos dolgot leshettünk el Ritától.
Vasárnap Cosmona's Keepsake Mayával beneveztünk a WT-re, ahol eredményesen szerepeltünk.


2010. Március 30.


Köszönjük Inoka Tímeának "Dantét" illetve Báltin Györgynek és családjának "Mázlit", hogy felajánlották iskolánknak vakvezető célra!2010. Március 16.


Orfeusz első fedezéséből 6 db egészséges, gyönyörű kölyök született a Fejesvölgyi kennelben.

Kennelünkbe megérkezett Ballyhale Daphne Zsigmond Péter és családja felajánlásaként.
Egy újabb vakvezető kutyának alkalmas vonal alapítójaként nagy reményeket fűzünk hozzá.
Ezúton is köszönjük tenyésztőjének, hogy ezzel a kutyával segíti a tényésztői munkánk céljainak megvalósítását.

Janga a labradorok örzője a galériában.


2009. December 18.
 
Minden kedves
LABRADOROSNAK,
BARÁTAINKNAK
és
KIKÉPZŐKNEK
Nagyon Boldog Ünnepeket kívánunk!
Józsi és Kriszti


2009. December 14.


Egészségügyileg és jellemben is nagyon ígéretes alom született december 9.-én: 4 sárga kan és 4 sárga szuka
Paróvári Nektár és Mailiksen Fahrenheit párosításából.

Felelőségteljes gazdik jelentkezését várjuk.
Bővebben az alom oldalon...2009. November 17.


A budapesti MKSZ CAC, Derby kiállításon (2009-10-24) fiatal osztályban indultak és mindketten megszerezték a 3. HPJ-t, így az MKSZ HJCH is befejezték.
- Paróvári Orson Orfeusz Kitűnő I, HPJ, DERBY GYŐZTES, Best Junior, HFGY, BOG
- Paróvári Odin Kitűnő I, HPJ, DERBY GYŐZTES
Bírált: Landi Éva bírónő.


A szentendrei CAC (2009-10-18
) kiállításon Kardos Vilmos bíró döntése alapján
- Paróvári Orson Orfeusz Kitűnő I, CAC, HFGY, Res.BOG
- Paróvári Odin Kitűnő 1, HPJ - ezzel megszerezte a 3. HPJ címet, amivel jogosult lett a Hungária Junior Champion címre!


2009. November 14.


2009-10-17.-én Gödöllő Babatpusztán Paróvári Orson Orfeusz maximális 100 ponttal teljesítette a képességvizsgát.

Paróvári Odin Odri 94 ponttal teljesítette a képességvizsgát. Mindketten sikeresen végeztek a tenyészszemlén és a képességvizsgán.

Továbbá a mi előzetes felkészítésünkkel Tolnai-Tóth Jedi 98 pontos képességvizsgát tett.
Merryville Midsummer Night's Dream Dolphie 99 pontos képességvizsgát tett.2009. Október 15.


A kecskeméti CACIB (2009-09-13) kiállításon Viera Vitkova (SK) bírónő döntése alapján
- Paróvári Orson Orfeusz Kitűnő I, CAC, CACIB, HFGY
.

A budapesti MKSZ CAC kiállításon (2009-09-19) Paróczi Pál (SRB) bírónál
- Paróvári Orson Orfeusz Kitűnő I, HPJ, Best Junior, HFGY
- Paróvári Odin Kitűnő I, HPJ

A Szegedi CAC kiállításon (2009-09-27) Szilágyi Judit bírónőnél
- Paróvári Orson Orfeusz Kitűnő I, CAC, HFGY
- Paróvári Odin Kitűnő 3

A komáromi CACIB (2009-10-02) kiállításon
Kardos Vilmos
bíró úrnál:
- Paróvári Orson Orfeusz Kitűnő I, CAC, CACIB
- Paróvári Odin Kitűnő III minősítést kapott

A Komáromi CACIB kiállításon (2009-10-03)
C.V.Sundarsan (IND)
bírónál:
- Paróvári Orson Orfeusz Kitűnő I, CAC, CACIB, HFGY
- Paróvári Odin Kitűnő 1, HPJ, Best Junior


2009. Szeptember 04.


A budapesti OMSE CAC (2009-08-01) kiállításon Vácziné Balogh Zsuzsanna bírónőnél
- Paróvári Orson Orfeusz Kitűnő I, HPJ

- Paróvári Odin Kitűnő II.

Nagyon örültünk az elért eredményeknek, mivel Orfeusz ezzel a HPJ címmel teljesítette a HJCH feltételeit.

A budapesti MKSZ CAC kiállításon (2009-08-16)
Sonja Moncilovic Bognic
bírónőnél
- Paróvári Orson Orfeusz Kitűnő I, HPJ
- Paróvári Odin Kitűnő I, HPJ, Best junior, HFGY

A balassagyarmati CAC (2009-08-22) kiállításon
Kardos Vilmos
bíró úrnál:
- Paróvári Orson Orfeusz Kit. I, HPJ, Best Junior, HFGY

- Paróvári Odin Kitűnő III minősítést kapott

Különösen büszkék vagyunk erre az eredményre, mivel Orfeusz 14 hónaposan nagyon erős nemzetközi mezőnyben szerezte a HFGY címet.2009. Június 07.


Az O betűs alom végleges csípőizületi dysplasia, könyökizületi dysplasia és az örökletes szembetegségekre való szűrése megtörtént.

7 kutya magyar országon, 3 német kutyaiskolában került vizsgálatra és a legnagyobb örömünkre, a várakozásunknak megfelelő eredmény született. 9 kutya minden eredménye mentes 1 kutya csípőizülete A/B lett.

A magyarországi kutyák HD, és ED vizsgálatait Dr Bánfi András végezte.

A szembetegségek szűrését Dr Pórfy Tünde.


2009. Június 02.


A Szolnoki CAC kiállításon
- Orson Kitűnő 1
- Odin Kitűnő 2
eredményt ért el fiatal osztályban.

Bíró: Ceglédi Attila


2009. Május 28.


R betűs alom előszűrése megtörtént. A 9 kölyökből 8 lett megszűrve. Az előszűrések alapján 6 biztosan megfelel vakvezetőnek,
2-nél újabb vizsgálat lesz szükséges, hogy milyen irányba változik. Mint minden kutyánknál az 1 éves szűrési eredményeket is megtalálják majd a honlapunkon.


2009. Május 24.


Május 16-i és 17-i budapesti CACIB-ra az "O" betűs alomból Orsont és Odint fiatal osztályba neveztük.
16.-án Inga Siil ( EST) bírónőnél Odin kitűnő 3. lett Orson HPJ.
17.-én Kiss Zoltán bírónál Odin is és Orson is megnyerte az osztályát. Mindketten
HPJ- címet kaptak.


2009. Március 09.


Köszönjük az érdeklődést a kölykök iránt. Jelenleg nincs több eladó kölyök.

Fiatal Champion kutyáinkkal, Orfeusszal és Odrival részt vettünk a Champion kiállításon. Mindketten Championok Championja címet szereztek és Orfeusz ismét fajtagyőztes lett!
Köszönet a tulajdonosoknak Varga Péternek és Diának a felkészítésért és a szeretetteljes nevelésért!2009. Február 06.


Köszönjük a kölykök iránti sok érdeklődést, de Nani kölykeiből nincs több eladó kiskutya.

Folyamatosan keresünk olyan segítőkész családokat, akik vállalnák egy vakvezető tanonc ingergazdag, családi környezetben való felnevelését kb: 1 éves korig.Részletek e-mailben vagy telefonon.

 


2009. Január 26.

Új képekkel frissült az "R" alom oldal, a Galériában a "O" alom és Malvin oldala is.


 

2008. December 16.


Megszülettek Nani kölykei!!!
10 db egészséges, gyönyörű kölyök született. A szülés könnyen, minden komplikáció nélkül zajlott. Nani szépen gondoskodik róluk.
Az alom egy részét megtartjuk vakvezető kutyának, ezért most is várjuk olyan családok jelentkezését, akik vállalják,
hogy a kölykök valamelyikét ingergazdag, családias környezetben nevelik
kb. 1 éves korig.

Részletek e-mailben vagy telefonon.  


2008. December 01.


Az "O" betűs alom csípő előszűrése meg volt. Nagyon örülünk az eredménynek, mert bár ez csak tájékoztató jellegű, de mind a 10 kölyök egészséges. Az eredmény biztató
Dr Bánfi András szerint.


Nagyon ígéretes almot várunk Paróvári Nani és Himalájskéhu Cedru Svejk párosításából. Kölykök várhatóan december közepén születnek.


2008. November 13.


Nani egészségügyi szűréseinek eredményei: HD Majdnem mentes, ED mentes Kisállat Ortopédiai Egyesület PRA, RD, Katarakta mentes
Dr Pórfy Tünde


2008. Október 26.


Paróvári Nektár okt. 25.-én sikeres tenyészszemlét és képességvizsgát tett az elérhető maximum pontszámmal 100 ponttal! 


2008. Augusztus 04.


Kennelünkben június 12.-én megszülettek Paróvári Kelli és Mailiksen Fahrenheit kölykei. 10 gyönyörű, egészséges kiskutya született.
Az eddigi tesztelések alapján kiváló vakvezető kutyák lehetnek, de mivel a vártnál többen születtek, így várjuk olyan családok jelentkezését, akik a kölykök felnevelésében segítségünkre lennének.

Részletek e-mailben vagy telefonon.


2008. Július 28.


Némó egészségügyi szűréseinek eredményei: HD A/B, ED mentes Dr Diószegi Zoltán PRA, RD, Katarakta mentes Dr Pórfy Tünde


2008. Július 16.


Tiszafüreden 2008 06.08.-án szintén egy kellemes napot töltöttünk. Jókat füröd tünk a Tiszában, így a kutyák is jól érezték magukat.
Bírált: Erdős László

Némó HPJ, Best Junior és fiatal kora ellenére ismét HFGY lett.
Nagyon örültünk ennek az eredménynek, mivel Némó így jogosult lett a
Hungária Junior Champion címre.


2008. Július 01.


Budapesti CACIB-on 2008 05.11.
Ramune Kazlauskalté Litván bírónőnél Némó HPJ, HFGY, Best Junior, Junior BIS-ben BOB lett.


2008. Május 10.


2008 04.20.-án Gyömrőn Némó és Nani eredményes tenyészszemlét és képességvizsgát tett.
Bírált a képességvizsgán:
Erdős László, Dr Pallós Andrea
Tenyészszemlén: Dr Szilágyi Judit2008. Május 03.


A miskolci 2 napos CACIB-ra is beneveztük őket és még két nappal megtoldottuk,
így jutott idő a kikapcsolódásra is.
A csodálatos környezetben jókat kirándul-tunk a kutyáinkkal.
Sajnos a kiránduláson Nani lesérült így őt nem tudtuk felvezetni.
Némó Kitűnő III. minősítést kapott.
Bíró: Korózs András
Kitűnő II. minősítést kapott
Bíró: Gyárfás Marianne2008. Április 24.


Több éves kihagyás után újra beneveztük két saját tenyésztésű kutyánkat 1-2 kiállításra, ahol a következő eredményeket értük el.
Első kiállításunk Kalocsán 2008.03.30.-án
Bírált: Ceglédi Attila
Paróvári Némó fiatal kanunk HPJ lett.
Paróvári Nani fiatal szukánk Kitűnő I. minősítést kapott.
Nagyon örültünk ennek a jó kezdésnek.


2015 2014 2013 2012
Ugrás a tetejére!